Customise your homepage

Oasis Travel Agency

Tasos

Tasos je jedno od najzelenijih ostrva Grčke, nadaleko poznato po svojim čistim plažama, gostoprimljivosti, ukusnom vinu i izvanrednom medu. Istorija ostrva se proteže u antičko doba. Do dana današnjeg su se očuvala mnoga arheološka blaga, koja će učiniti Vaše putovanje uzbudljivim. Posle Limenasa (koji je glavni grad), Limenarija  je najveći grad na ostrvu. Nalazi se na jugozapadnoj obali ostrva, na samo 42 km od Limenasa. Od Limenasa do Limenarije se može stići taksijem ili autobusom. Na promenadi ćete naći  brojne restorane, radnje, barove, megamarkete, banke, apoteke. U blizini Limenarije nalazi se peščana plaža  Tripiti beach, atraktivna je po prirodnom koritu sa prolazom u pećini koja vodi ka otvorenom moru. Na zapadu se nalazi peščana plaža Makriamos. Za ovu plažu važi da što se više krećete ka zapadu to je more mirnije.louloudis1Hotel Louloudis starstarstar

Hotel sa bazenom Lokacija: nalazi se na 2km od Scala Rachoni, 8 km od Limenasa, 100 m od peščane Pachis i oko 200m od prelepog malog zaliva Glifoneri. Sadržaj: restoran, veliki bazen sa barom na terasi hotela sa pogled na more. Sobe: sve su sa pogledom na more, sadrže fen, telefon, frižider, TV, balkon, klima uređaj (doplata na licu mesta).  Usluga: doručak i večera buffet servis. 

 

makriammos1Hotel Makryammos Bungalow starstarstarstar Limenas

Hotel sa bazenom i sopstvenom plažom.  Jedan od najboljih hotela na Tasosu, nalazi se na sopstvenoj peščanoj plaži, 2 km od centra Limenasa. Smeštaj u luksuznim bungalovima u prelepom parku iznad plaže sa stogodišnjom četinarskom šumom u zaleđu. Sadržaj: peščana plaža sa ležaljkama i suncobranima, bazen, bar kod bazena, dečji bazen, restorani i barovi na plaži, sportski tereni i vodeni sportovi.  Sobe/bungalovi: klima uređaj, kupatilo, TV SAT, terasa sa garniturom za sedenje. Usluga: doručak - večera buffet servis (švedski sto).

 

pegasus1Hotel Pegasus starstarstar

Hotel sa bazenom  Lokacija: u centru mesta u mirnom delu, udalje oko 450m od plaže. Sadržaj: bazen sa ležaljkama, hamam i jacuzzi.  Sobe: klima uređaj, kupatilo, fružider, TV, balkon. Usluge: doručak - večera buffet servis (švedski sto). 

 
tasos mapa

tasos-cenovnik

Tasos

Limenas je glavni grad Tasosa, ima oko 2000 stanovnika. Posle Prinosa, ovo je  jedna od glavnih luka ostrva. Odavde možete hidrogliserom otići do Kavale. U Limenasu se nalaze banke, policijska stanica,ambulanta, advokat… jednom rečju ovde možete naći sve sto vam treba! U blizini stare luke se nalazi mala ali čista peskovita plaža, duž plaže se nalaze brojne taverne.barovi diskoteka…. U mestu se nalazi muzej arheologije, amfiteatar I ckva Sv. Nikola. U blizini  Limenasa nalaze se  plaže pod borovom šumom izmedju kojih izdvajamo Makriamos, Tarzanas, Nisteri, Glifada.
Potos je mesto na jugu ostrva, nekada je bilo seoce ribara, i nije izgubilo na svom sarmu. Na raspolaganju imate vise plaza, sljunkovitih i pescanih. More je cisto kao i sirom celog Tasosa, na vecim dubinama se moze videti i dno. Ako je vreme vedro, moze se videti i sveta planina Atos. Duz promenade se nalaze brojni kafici, barovi, prodavnice. U blizini Potosa, na putu ka Limenariji se nalazi se Pefkari sa pescanom i kamenitom plazom duz kojih su barovi,taverne i kiosci. Ovo mesto je atraktivno po vodenim sportovima ( Paraglajding, Jet ski, Bannana boat, ronjenju).
Skala Potamia se nalazi na istoku Tasosa. Nekada se ova plaža zvala „vodeni skok“ ( water jump).Danas  se mesto zove Skala Potamia ili Krisi Akti sto znacč zlatna obala. Odlikuje se prelepom plažom koju zapljuskuje sjajno more boje smaragda. Skala Potamia je mirno mesto. poslednjih godina je omiljeno mesto turista.  Duž promenade je peskovita plaža, more je mirno pogodno za porodice sa malom decom. Golden Beach počinje pri izlasku iz Skale Potamije i proteže se do mesta Krisi Amoudia. Ovo je jedna od najdužih plaža Tasosa. More je mirno, a duž plaže se nalaze brojni kafici, taverne, hoteli i vodeni sportovi.


adresa

OASIS TRAVEL
Kralja Milana 19b, 11000 Beograd
Tel. +381 11 32 318 39 Mob: +381 64 23 700 98
Matični br. 20770996, PIB: 107265172 Šifra delatnosti: 7911
Tekući račun: 160-361127-88, Banca Intesa AD Beograd